melding2
trollmelding trollmelding

Foto: AA/Abaca

Foto: AA/Abaca

Ble du forbanna?

Vi har hentet dette sitatet fra et kommentarfelt på nett. Vi har lenge sett denne type hat og fordommer rettet mot mennesker på flukt. Ved å sette kommentarene direkte opp mot bilder av menneskene det gjelder, mener vi at virkeligheten det snakkes om blir tydeligere.

Den siste tiden har det vært diskusjoner om hatretorikk i Norge. Det er selvsagt lov å ha ulike meninger, men det er også lov å reagere når kommentarfeltene blir en arena for generaliseringer, hat og fordommer.

Gjør noe med det!

Sammen kan vi gjøre noe med hatefulle ytringer. Vi er nødt til å tørre å bringe kommentarene frem i lyset og kreve at folk behandler hverandre med respekt, selv om vi er uenige.

Hva mener du? Si din mening og merk med #Trollmelding

Fortsatt forbanna? Her kan du finne flere måter å engasjere deg på.

Flyktninghjelpen jobber i mer enn 30 land over hele verden. Hver eneste dag møter vi mennesker som har måttet forlate det livet de kjente på grunn av krig og konflikt. Mange har et ønske om å bidra til å bygge opp igjen landene sine. Men først må krigen ta slutt.

Samtidig sitter noen bak tastaturene sine og ber mennesker på flukt "pelle seg hjem" til land hvor det de har kjært smadres av daglig bomberegn.

Alle skal kunne delta i en debatt, enten du er kritisk, skeptisk, positiv eller optimistisk. Men å spre hat sårer, undergraver folks menneskeverd og det ødelegger debatten. Hvis du skriver om noen eller til noen så er det god folkeskikk å la være å bruke stygge eller nedverdigende ord om dem.

Hat kan ramme alle. Det rettes mot idrettsutøvere som har en dårlig OL-prestasjon, din egen nabo, unge, uredde samfunnsdebattanter, en i klassen, eller mennesker som har måttet rømme fra hjemmene sine på grunn av krig. Uansett hvem, - vi har et ansvar for å si ifra om at det ikke er greit. 

Sammen er vi mange som kan være med på å endre hvordan vi snakker til og om hverandre. Din mening er viktig - del den! #Trollmelding